Certyfikaty w branży spożywczej

Artykuły powiązane: biznes, produkcja, rolnictwo

Certyfikaty w branży spożywczej (...) Przedsiębiorstwa działające w szeroko rozumianej branży spożywczej muszą stawić czoła wielu wymogom formalnym. Unia Europejska narzuciła wiele przepisów, które mają za zadanie uczynić obrót towarami bezpiecznym. Chodzi tutaj przede wszystkim o zdrowie konsumentów, gdyż nieświeża bądź skażona żywność może doprowadzić do plagi różnych schorzeń. Certyfikacja ISO to aktualnie standard, któremu stara się sprostać wiele firm z branży spożywczej czy gastronomicznej. Pomaga to zwiększyć prestiż przedsiębiorstwa i sprawia, że kontrahenci są bardziej chętni do (...)

Dodany przez Andrzej Lis, w dniu 26-10-2016

Certyfikaty w branży spożywczej

Substancje dodawane do żywności

Artykuły powiązane: biznes, produkcja, przemysł spożywczy, rolnictwo

Substancje dodawane do żywności (...) Białko ziemniaczane określane jest wysokowartościowym komponentem produktów będących paszą dla zwierząt hodowlanych. Charakteryzuje się dużą strawnością a także zawartością czystego białka. Białko ziemniaczane powstaje z soku komórkowego ziemniaka poprzez odwodnienie, suszenie i termiczno-kwasową koagulację.Na rynku istnieje naprawdę sporo firm, które trudnią się wytwarzaniem oraz przetwarzaniem produktów skrobiowych oraz jej pochodnych. Oprócz białka ziemniaczanego, w komplecie występują także takie produkty jak klajstry (klej skrobiowy) czyli kleje będące mieszanką mąki pszennej lub żytniej z gorącą (...)

Dodany przez Tomasz Norek , w dniu 01-09-2013

Substancje dodawane do żywności